Sæson
Højsæson er maj til juli, men kørvel kan klare sig langt ind i vintermånederne.
Smag
Kørvel har en let krydret smag af persille, estragon og anis. Den minder om en spæd koriander og er i lighed med denne også skrøbelig, når det gælder varme. Den mister hurtigt sin fine smag, hvis den tilberedes for meget, og tilsættes derfor ofte til sidst.
Prøv fx Grillede nye danske løg og porrer
Anvendelse
Kørvel er en gammel kending i det danske køkken, selvom den oprindeligt stammer fra Asien. Herhjemme har den været brugt siden middelalderen bl.a. i kørvelsuppe og kørveltærte. Franskmændene er også virkeligt glade for den filigranlignende urt og bruger den bl.a. i krydderiblandingen fines herbes, i suppevisken bouquet garni og sammen med estragon i bearnaisesauce. Kørvel giver et løft til mildt smagende råvarer som æg, kylling og fløde, men klæder også fisk. Den grønne krydderurt smager dejligt sammen med persille og estragon i kryddersmør, som er godt i en bagt kartoffel, men man kan også røre den i dressing, vinaigrette, creme og mayonnaise. Derudover er den en yndig pynt på tallerkenen og skøn i salatskålen, hvor den især giver krydret modspil til lidt fade kornbaserede salater.
Opbevaring
Køligt. Kan fryses.