Sæson
Højsæson er maj til juli, men kørvel kan klare sig langt ind i vintermånederne.

Smag
Kørvel har en let krydret smag af persille, estragon og anis. Den minder om en spæd koriander og er i lighed med denne også skrøbelig, når det gælder varme. Den mister hurtigt sin fine smag, hvis den tilberedes for meget, og tilsættes derfor ofte til sidst.

Prøv fx Grillede nye danske løg og porrer

Anvendelse
Kørvel er en gammel kending i det danske køkken, selvom den oprindeligt stammer fra Asien. Herhjemme har den været brugt siden middelalderen bl.a. i kørvelsuppe og kørveltærte. Franskmændene er også virkeligt glade for den filigranlignende urt og bruger den bl.a. i krydderiblandingen fines herbes, i suppevisken bouquet garni og sammen med estragon i bearnaisesauce. Kørvel giver et løft til mildt smagende råvarer som æg, kylling og fløde, men klæder også fisk. Den grønne krydderurt smager dejligt sammen med persille og estragon i kryddersmør, som er godt i en bagt kartoffel, men man kan også røre den i dressing, vinaigrette, creme og mayonnaise. Derudover er den en yndig pynt på tallerkenen og skøn i salatskålen, hvor den især giver krydret modspil til lidt fade kornbaserede salater.

Opbevaring
Køligt. Kan fryses.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere