Fløjsbløde trøfler, der i begyndelsen smager af intens mørk chokolade, og som til sidst får et snigende, men behageligt spark fra chilien. Opskriften kombinerer de ærkemexicanske ingredienser: chokolade, kanel og chili, og det er svært kun at nøjes med en.
Opskrift til 30-40 trøfler
3 ½ dl piskefløde
2 tsk kanel, stødt
¾ tsk cayennepeber
½ tsk salt
500 g mørk chokolade, hakket
Drys:
150 g usødet kakaopulver
¼ tsk kanel, stødt
¼ tsk cayennepeber
Ved servering:
Evt. en god blanding af kiwi, melon, mango, ananas og passionsfrugt
Bring fløde, kanel, cayennepeber og salt op i kog en gryde under konstant omrøring. Tag gryden fra varmen, når massen koger. Læg låg på, og lad massen stå i 2 timer. Varm nu massen op igen over medium varme, til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilsæt chokoladen. Rør, indtil chokoladen er smeltet, og massen er ensartet og cremet. Hæld blandingen i en bageform (13 x 9 cm) beklædt med bagepapir, og stil det hele på køl i 2-4 timer, eller til massen har sat sig.
Drys: Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Brug en teske til at grave lidt af chokoladeblandingen op, og brug hænderne til at forme den til kugler (dette skal gøres ret hurtigt, for ellers klistrer massen for meget). Rul kuglerne i drysset, og læg dem derefter i en stor bøtte. Stil dem på køl til servering. Server dem evt. med en god skålfuld frisk, tropisk frugt som kiwi, melon, mango, ananas og passionsfrugt.