Trøfler med mørk chokolade og chili

Fløjsbløde trøfler, der i begyndelsen smager af intens mørk chokolade, og som til sidst får et snigende, men behageligt spark fra chilien. Opskriften kombinerer de ærkemexicanske ingredienser: chokolade, kanel og chili, og det er svært kun at nøjes med en.

Opskrift til 30-40 trøfler

3 ½ dl piskefløde
2 tsk kanel, stødt
¾ tsk cayennepeber
½ tsk salt
500 g mørk chokolade, hakket

Drys:
150 g usødet kakaopulver
¼ tsk kanel, stødt
¼ tsk cayennepeber

Ved servering:
Evt. en god blanding af kiwi, melon, mango, ananas og passionsfrugt

Bring fløde, kanel, cayennepeber og salt op i kog en gryde under konstant omrøring. Tag gryden fra varmen, når massen koger. Læg låg på, og lad massen stå i 2 timer. Varm nu massen op igen over medium varme, til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilsæt chokoladen. Rør, indtil chokoladen er smeltet, og massen er ensartet og cremet. Hæld blandingen i en bageform (13 x 9 cm) beklædt med bagepapir, og stil det hele på køl i 2-4 timer, eller til massen har sat sig.
Drys: Bland alle ingredienser sammen i en skål.
Brug en teske til at grave lidt af chokoladeblandingen op, og brug hænderne til at forme den til kugler (dette skal gøres ret hurtigt, for ellers klistrer massen for meget). Rul kuglerne i drysset, og læg dem derefter i en stor bøtte. Stil dem på køl til servering. Server dem evt. med en god skålfuld frisk, tropisk frugt som kiwi, melon, mango, ananas og passionsfrugt.

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER