Kidneybønner

Den bordeauxrøde kidneybønne er fast i konsistensen og har en let nøddeagtig lidt melet smag og et strejf af sødme, som dog danner god baggrund for andre mere kraftige smage.

Sæson
Fås hele året.

Læs også om Sorte kikærter

Anvendelse
kidneybønnen har fået sit navn, fordi den ligner en lille, mørkerød nyre. Den er meget brugt i det amerikanske sydstatskøkken samt i det indiske og sydamerikanske køkken, hvor man bl.a. sætter stor pris på dens høje indhold af proteiner. Kidneybønner skal lægges i blød i 10-12 timer og herefter koges i friskt, rent vand i 40-60 minutter, ellers kan de være let giftige. De er både flotte og fyldige i simreretter fx chili con carne, i pastaretter og i salater. Den mørkerøde bønne holder faconen godt og suger smag til sig fra andre råvarer, så kog dem gerne længe sammen med fx tomat, bacon, laurbærblade, chili, løg, hvidlløg og krydderier.

Opbevaring
Tørt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER