Kærnemælk

Kærnemælk var tidligere et restprodukt, når der blev kærnet smør, men i dag fremstilles det af skummetmælk, der syrnes med mælkesyrekulturer. Kærnemælk kan fås året rundt, men er især populært om sommeren.

Smag
Kærnemælk har en fyldigere konsistens og en mere syrlig bagkant end almindelig mælk.

Prøv fx Kolskålsis på pind

Bedst til
Der er ikke noget som hjemmelavet kærnemælkskoldskål med citron, æggeblommer og kærnemælk. Det er også ideelt i smoothies, fromager, supper og brød. Et glas kærnemælk uden noget andet er heller ikke at kimse ad.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER