Koldskålsis på pind

Jep, den er god nok. Den højtelskede, klassiske sommerspise, koldskålen, er tryllet iskold og så på pind. Derefter bliver den overtrukket med hvid chokolade og pyntet med frysetørret rabarber. Perfekt sødt punktum på en skønsommermiddag, og den smager virkelig af koldskål!

Koldskålsis:
250 g kærnemælk
115 g sukker
115 g piskefløde
1 vaniljestang kornene fra
1/2 citron, saften fra

Overtræk og pynt:
300 g hvid chokolade
2 spsk frysetørret rabarber

Koldskålsis: Kom alle ingredienser i en skål, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Smag evt. til med mere vanilje eller citron. Kør massen på ismaskine. Fyld den færdigkørte is i ispindeforme, og sæt dem i fryseren natten over.
Overtræk: Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og hæld den op i et glas. tag 1 ispind ud af fryseren, dyp den i chokolade, pynt straks med frysetørret rabarber, og læg den tilbage i fryseren. Gentag med resten af ispindene.

Tip. Pynt også gerne ispindene med knuste kammerjunkere for at fuldende koldskålsoplevelsen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER