Sæson
Oktober til marts.

Smag
Julesalaten har en sprød, saftig let sødlig smag med et strejf af bitterhed. Opbevares den lyst, overdøver bitterheden den ellers fine smag.

Prøv fx Julesalat med blodappelsin, gedeost, balsamico og brøndkarse

Anvendelse
Julesalaten er egentlig en cikorierod, der har fået lov at spire et mørkt sted. Den kaldes derfor også for cikoriesalat eller endivie. Julesalaten er udviklet i Belgien og er udbredt i Europa, hvor den bruges rå i salater, steges, braiseres eller gratineres. De små, lyse bådformede blade med sart gulgrønne kanter er også smukke at anrette små kanapéer eller forretter i. Bitterheden kan tæmmes med en honningdressing.

Opbevaring
Julesalat skal opbevares mørkt og køligt, ellers bliver den bitter. Opbevar den derfor i en brun papirspose i køleskabet og gå udenom julesalat, der har ligget i supermarkedet uden emballage eller kun indpakket i cellofan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *