Julesalat

Sæson
Oktober til marts.

Smag
Julesalaten har en sprød, saftig let sødlig smag med et strejf af bitterhed. Opbevares den lyst, overdøver bitterheden den ellers fine smag.

Prøv fx Julesalat med blodappelsin, gedeost, balsamico og brøndkarse

Anvendelse
Julesalaten er egentlig en cikorierod, der har fået lov at spire et mørkt sted. Den kaldes derfor også for cikoriesalat eller endivie. Julesalaten er udviklet i Belgien og er udbredt i Europa, hvor den bruges rå i salater, steges, braiseres eller gratineres. De små, lyse bådformede blade med sart gulgrønne kanter er også smukke at anrette små kanapéer eller forretter i. Bitterheden kan tæmmes med en honningdressing.

Opbevaring
Julesalat skal opbevares mørkt og køligt, ellers bliver den bitter. Opbevar den derfor i en brun papirspose i køleskabet og gå udenom julesalat, der har ligget i supermarkedet uden emballage eller kun indpakket i cellofan.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER