Jordbær

Jordbær er kongen over alle bær og det mest spiste bær i Danmark. Og smagen af jordbær er som indbegrebet af sommer: sød, blød, solmoden og med en let og frisk syrlighed, der kommer fra jordbærrenes note af ananas.

Sæson
Alt efter vejrets luner har jordbær sæson fra maj til august.

Prøv fx To slags jordbær med bornholmsk fløde og små kys

Bedst til
Det er fristende at skrive, at jordbær bare er allerbedst med fløde og sukker, for det fede flødelag skaber en balance til bærrenes syrlighed, mens sukkeret giver et godt knas og en ekstra sødme. Men jordbær kan selvfølgelig også bruges til så meget mere: Bærrene er suveræne i kager, ikke mindst i lagkager, hvor bærrene igen indgår i symbiose med flødeskummet, eller i kager med den søde, cremede mascarpone, den mere grynede ricotta eller cremefraiche. Jordbær er også lækre i en sprød salat med balsamico og gedeost eller i en salat med spæde, lynkogte rødbeder, igen med masser af balsamico til at binde de to ingredienser sammen.

Prøv fx Jordbærsalat med avocado, balsamico og mozzarella

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER