Jordbær er kongen over alle bær og det mest spiste bær i Danmark. Og smagen af jordbær er som indbegrebet af sommer: sød, blød, solmoden og med en let og frisk syrlighed, der kommer fra jordbærrenes note af ananas.

Sæson
Alt efter vejrets luner har jordbær sæson fra maj til august.

Prøv fx To slags jordbær med bornholmsk fløde og små kys

Bedst til
Det er fristende at skrive, at jordbær bare er allerbedst med fløde og sukker, for det fede flødelag skaber en balance til bærrenes syrlighed, mens sukkeret giver et godt knas og en ekstra sødme. Men jordbær kan selvfølgelig også bruges til så meget mere: Bærrene er suveræne i kager, ikke mindst i lagkager, hvor bærrene igen indgår i symbiose med flødeskummet, eller i kager med den søde, cremede mascarpone, den mere grynede ricotta eller cremefraiche. Jordbær er også lækre i en sprød salat med balsamico og gedeost eller i en salat med spæde, lynkogte rødbeder, igen med masser af balsamico til at binde de to ingredienser sammen.

Prøv fx Jordbærsalat med avocado, balsamico og mozzarella

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *