Johanne Schmidt-Nielsen “Rigtig mad er hygge for mig”

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen hader persille og kan ikke anbefale at pynte brunsvigeren med Matadormix, inden den skal bages.

Hvad er din livret?
Jeg er blevet rigtig glad for smørrebrød, efter jeg er startet på Christiansborg. Højtbelagt naturligvis.

Hvad har du altid i køleskabet?
Jeg har altid mælk til mine cornflakes og til min te. Jeg har aldrig lært at drikke kaffe, men drikker til gengæld litervis af te hver eneste dag.

Hvad spiser du aldrig?
Persille. Jeg hader persille. Og er meget utilfreds med, at persille bruges som pynt på alle mulige lækre ting.

Hvad er din bedste madvane?
Mine madvaner er ikke særlig sunde. Men når jeg endelig laver mad, forsøger jeg at spise så økologisk som muligt.

Hvad er dit mest brugte køkkenredskab?
Jeg kan huske dengang, jeg fik installeret en lille opvaskemaskine. Sådan en havde jeg aldrig prøvet at leve sammen med før. Det var og er stadig en fornøjelse!

Hvad er dit livs mest katastrofale oplevelse med mad?
Jeg bagte en gang en fynsk brunsviger med slik. Det var en ualmindelig dårlig ide. Smeltet Matadormix er bestemt ikke lækkert. Katastrofalt var det ikke, men jeg vil anbefale andre at putte slikket på, når kagen er bagt.

Prøv fx Brunsviger med rigelig snask

Er du et dessert-menneske?
Jeg er i den grad et kagemenneske! En af mine yndlingskager er cheesecake. Sådan en er temmelig besværlig at bage – faktisk skal den ind og ud af oven tre gange – men resultatet er arbejdstiden værd. Og så er jeg vild med hjemmebagte fastelavnsboller med hjemmelavet vaniljecreme.

Har du en hemmelig madlast? Og hvad er den?
Jeg har altid været glad for kage og spiser det gerne hver eneste dag, hvis jeg kan komme til det. Men det er nu ikke hemmeligt.

Hvad spiser du, når du rigtig skal hygge dig?
Når jeg rigtig skal hygge mig og har gode venner på besøg, tager jeg mig sammen og laver ordentlig mad. I hverdagen bliver det hurtigt til en rugbrødsmad, pizza eller en skål cornflakes. Så hygge er for mig forbundet med ”rigtig mad”.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER