Ingefær

Ingefær har en pikant, let syrlig smag med noter af citrus og træ. Aromaen er meget parfumeret, næsten sæbeagtig. Rå ingefær er stærkt og prikker let på tungen, men det mildnes ved tilberedning.

Sæson
Importeres hele året.

Prøv fx Iste med ingefær og mynte

Anvendelse
Ingefær er roden fra den gamle kulturplante Zingiber Officinale, der vokser i Indien og Kina. Den er værdsat i køkkenet for sin saftige, karakteristiske smag, men også inden for lægevidenskaben har man haft kig til den sandfarvede rod, der siges at være kvalmestillende og mildt bakteriehæmmende. Ingefær er grundingrediens i mange asiatiske retter, hvor den ofte parres med chili, lime og hvidløg. I den vestlige del af verden bruges den typisk til at fremstille ginger ale eller i det søde køkken til ingefærkager. Man kan brygge en dejlig styrkende te på frisk ingefær i tynde skiver, der overhældes med vand og koges i ti minutter, sød med honning eller sukker, hvis smagen er for skarp. Syltet ingefær er fast ledsager til sushi, fordi det siges at kunne rense smagsløgene, så man bedre kan smage de forskellige fisketyper. Det er let at lave selv. Skræl en god stor knold på 200-300 g og skær den i tynde skiver. Salt skiverne og lad dem hvile i en times tid. Tør skiverne i et viskestykke og fyld dem i et steriliseret glas. Giv 2 dl riseddike, 100 g sukker og 1 spsk salt et opkog og hæld blandingen over ingefæren. Skru låget på og afkøl.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
Frisk, syltet og stødt ingefær fås i de fleste større supermarkeder. Tørret og kandiseret ingefær findes i asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER