Hummer, skorzonercreme og brunet smør

Skorzonerrødder bliver nogle gange kaldt østers-rødder, for dens smag har nogle toner tilfælles med de salte havdyr, og derfor er de oplagte at inkorporere i en skaldyrsfest. De passer rigtig godt sammen med den søde, milde og aromatiske hummersmag, som også bliver fremhævet og frisket op af anissmagen fra fennikelsalaten. I det hele taget er anis i alle former fremragende til skaldyr – både i bisque, mayo og i salater.

Opskrift på mellemret til 6 pers.

Skorzonercreme:
1 ½ kg skorzonerrødder
1 citron, saften af
1 spsk mel
Salt
30 g smør

Fennikelsalat:
2 citroner
Ca. 1 ½ spsk honning, flydende
2 fennikler
Salt

Hummer og smør:
Dildstilke
1 spsk salt
1 spsk sukker
Rigeligt vand, kogende og saltet
3 hummere a 700-800 g pr. stk.
125 g smør

Ved servering:
Evt. brød

Prøv også Hummer med blomkålspure og brunet smør

Skorzonercreme: Skræl skorzonerrødderne, og læg dem i en skål med koldt vand tilsat saft af 1 citron, så de ikke bliver brune, imens du ordner dem. Skær dem i grove stykker, og kom dem i en gryde med vand og 1 spsk mel. Kog dem helt møre, det tager ca. 25 min. Hæld vandet fra, og blend rødderne med smør. Smag til med salt. Lun evt. pureen lige inden servering.
Fennikelsalat: Skær skallen af citronerne, så alt det hvide kommer med. Skær citronenerne i fileter hen over en skål, så saften ikke går til spilde. Rør citronsaften med honning, skær fenniklerne i ultratynde skiver, gerne på et mandolinjern, og vend dem i dressingen sammen med citronfileterne. Smag til med salt.
Hummer og smør: Kom dildstilke, salt og sukker i en meget stor gryde med spilkogende vand. Frys evt. hummeren i en time, inden du koger den, så går den i dvale. Kog hummerene i det spilkogende vand i 8-9 min. hver. Evt. ad flere gange, hvis gryden ikke er så stor. Lad dem trække i gryden i kogevandet. Pil skallen af hummerne, bevar kødet i så store stykker som muligt. Brun imens smørret ved lav varme, til det er let gyldent og dufter af nødder.
Ved servering: Anret varm skorzonercreme på 6 varme tallerkner. Fordel hummeren, og top med en smule brunet smør og lidt fennikelsalat. Server straks, gerne med brød til.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER