Den runde og fyldige græskarsuppe er et ideelt modspil til de sprøde og krydrede rejer, der er vendt i revet ingefær, koriander og panko (japansk rasp). Suppen er smagt til med citrongræs, som giver den en fin friskhed.

Sprøde ingefærrejer:
24 tigerrejer, uden skal
1 æggehvide, letpisket
2 dl panko*
½ bdt koriander, finthakket
2 spsk ingefær, fintrevet
Salt og peber
Neutral olie, til stegning

Ved servering:
Salt og peber
1 rød chili, udkernet
½ bdt koriander
Limesaft* Japansk rasp, som kan købes hos den asiatiske købmand. Alternativt kan alm. rasp fint bruges.

Prøv også Tyk suppe med sorte bønner, røget chili og ris

Hokkaidosuppe: Varm smørret op i en pande, og steg skalotteløg og hvidløg over medium varme, til løgene er blevet bløde. Tilsæt derefter ingefær, citrongræs og græskar, og hæld kyllingefond på, til det dækker. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis det ikke dækker. Lad det hele simre uden låg i ca. 30-40 min., til græskarret er meget mørt. Tilbered imens rejerne.
Sprøde ingefærrejer: Vend tigerrejerne i den piskede æggehvide. Bland panko, koriander, ingefær, salt og peber i en frysepose, kom alle tigerrejerne i posen, og vend det hele grundigt sammen, så alle rejerne er dækket af panko-blandingen. Varm olien på en pande, og steg forsigtigt rejerne i ca. 2 min. på hver side, til de er blevet fint lysebrune og sprøde.
Ved servering: Varm suppen igennem, og brug en stavblender til at purere den. Smag til med salt og peber. Server suppen i skåle, og pynt med chili og koriander, og dryp med limesaft. Server med det samme med de sprøde rejer til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *