Hokkaidosuppe med citrongræs og sprøde ingefærrejer

Den runde og fyldige græskarsuppe er et ideelt modspil til de sprøde og krydrede rejer, der er vendt i revet ingefær, koriander og panko (japansk rasp). Suppen er smagt til med citrongræs, som giver den en fin friskhed.

Sprøde ingefærrejer:
24 tigerrejer, uden skal
1 æggehvide, letpisket
2 dl panko*
½ bdt koriander, finthakket
2 spsk ingefær, fintrevet
Salt og peber
Neutral olie, til stegning

Ved servering:
Salt og peber
1 rød chili, udkernet
½ bdt koriander
Limesaft* Japansk rasp, som kan købes hos den asiatiske købmand. Alternativt kan alm. rasp fint bruges.

Prøv også Tyk suppe med sorte bønner, røget chili og ris

Hokkaidosuppe: Varm smørret op i en pande, og steg skalotteløg og hvidløg over medium varme, til løgene er blevet bløde. Tilsæt derefter ingefær, citrongræs og græskar, og hæld kyllingefond på, til det dækker. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis det ikke dækker. Lad det hele simre uden låg i ca. 30-40 min., til græskarret er meget mørt. Tilbered imens rejerne.
Sprøde ingefærrejer: Vend tigerrejerne i den piskede æggehvide. Bland panko, koriander, ingefær, salt og peber i en frysepose, kom alle tigerrejerne i posen, og vend det hele grundigt sammen, så alle rejerne er dækket af panko-blandingen. Varm olien på en pande, og steg forsigtigt rejerne i ca. 2 min. på hver side, til de er blevet fint lysebrune og sprøde.
Ved servering: Varm suppen igennem, og brug en stavblender til at purere den. Smag til med salt og peber. Server suppen i skåle, og pynt med chili og koriander, og dryp med limesaft. Server med det samme med de sprøde rejer til.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER