Hjertesalat

Sæson
Juni til september, men importeres hele året.

Smag
Hjertesalat er sprød og saftig med en frisk og neutral smag. Bladene er tykkere i konsistensen og let krøllede.

Prøv fx Varm salat a la cæsar

Anvendelse
Her er en salat, der gerne vil lege med fede, cremede dressinger med knald på krydderierne, den sprøde salat kan nemlig godt være lidt kedelig i sig selv. Hjertesalaten er en mindre udgave af romainesalaten og kan anvendes på samme vis. Gør som kokken Kille Enna og giv den liv med en peanut-banan-vinaigrette. Blend 100 g banan med 50 g saltede peanuts, 2 spsk god balsamicoeddike, lidt finthakket rød chili, lime samt salt og peber. Hæld dressingen over salaten, bland godt og server.

Prøv fx Pighvar med spidskål og hjertesalat

Opbevaring
Skylles, slynges og opbevares i køleskabet i en plastikpose, som blot foldes, så salaten kan ånde.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER