Gazpacho

I en gazpacho kan man med fordel bruge meget modne tomater, som måske er for bløde til en salat, men hvor smagen er optimal.

Opskrift på forret til 4 personer

Suppe:
600 g tomater
1 rød peber
½ agurk
½ fed hvidløg
½ løg
2 skiver brød, udblødt i vand
1 spsk blomme- eller sherryeddike
Salt og eddike, efter smag
Ca. ½ dl god olivenolie

Croutoner:
4 skiver brød, skåret i tern
Lidt salt og olivenolie

Ved servering:
4 tomater, kernerne fjernet, og skåret i små tern
½ agurk, skåret i små tern
½ løg, skåret i små tern
1 rød peber, skåret i små tern

Suppe: Kom tomaterne op i en blender, og blend til en helt glat pure. Fjern kernerne fra den røde peber og agurken, og kom rød peber og agurk i blenderen sammen med hvidløg, løg og udblødt brød. Blend det hele godt igennem. Tilsæt eddike og salt, og hæld nu olivenolie i i en tynd stråle, mens der stadig blendes. Når konsistensen er blød og cremet som en emulsion, er suppen færdig.
Croutoner: Vend brødternene med salt og olivenolie, og bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i ca. 5 min.
Ved servering: Kom de hakkede grøntsager på toppen af suppen, og server med brødcroutoner.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere