Granskud

Gran smager jo af … gran. Men det er en forfriskende, rensende og stærk duft og smag, på samme måde som rosmarin er det.

Sæson
April-maj, afhængig af, hvornår foråret kommer.

Prøv fx Rabarbersirup og rabarbermarmelade med gran

Bedst til
Spæde granskud kan bruges lidt som rosmarin til fx lammekød, men de er også gode til snaps og sirup. Siruppen kan man med fordel anvende i gransorbet eller over vanilleis. Granskuddene kan fryses, hvis du ikke vil bruge dem lige nu.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER