Rabarbersirup og rabarbermarmelade med gran

Brug kvaset fra produktionen af rabarbersiruppen med gran til at lave den skønneste, aromatiske syrligt-søde marmelade, som passer perfekt sammen med et stykke tør, salt ost såsom Comté til. Marmeladen er rigtig god til scones og nybagte boller, eller den kan bruges som fyld i en lagkage eller roulade.

Rabarbersirup med gran (Ca. ¾ l)

5 dl vand
500 g rørsukker
1 kg rabarber, skåret i tynde skiver
250 g granskud

Kog vand og sukker op. Kom rabarberskiverne i en skål med granskuddene. Hæld den kogende sukkerlage over. Dæk skålen til med madfilm, og sæt den på køl i 1 døgn. Hæld rabarberblandingen gennem en sigte, og gem lagen.

TIP: De råsyltede rabarber kan du enten spise, som de er, eller du kan koge dem til marmelade som i opskriften på rabarber- og granmarmelade. Hvis du vælger det sidste, skal du også beholde lidt af lagen til det: Bring lagen i kog, og lad den koge ind til en sirup ved middelvarme. Siruppen er færdig, når boblerne bliver sejere, og den smager godt – og når der kun er ca. ¼ tilbage i gryden. Du kan teste, om siruppen er klar, ved at smøre en teskefuld ud på en tallerken, så den kan køle af. Hvis den ikke flyder helt ud, er den færdig.

Gran- og rabarbermarmelade (Ca. ½ l)

Ca. 700 g kvas fra produktion af rabarbersirup med gran
2-3 dl lage fra produktion af rabarbersirup med gran
Evt. lidt rørsukker

Blend kvaset grundigt, til det er helt fint i en blender eller foodprocessor. Tilføj så meget rabarberlage, der er nødvendigt, for at få blenderen til at køre rundt. Kom kvaset op i en gryde. Bring gryden i kog, og lad marmeladen simre sammen i 15-20 min. Smag til, om den evt. mangler sukker. Kom marmeladen på køl.

 

 

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER