Brug kvaset fra produktionen af rabarbersiruppen med gran til at lave den skønneste, aromatiske syrligt-søde marmelade, som passer perfekt sammen med et stykke tør, salt ost såsom Comté til. Marmeladen er rigtig god til scones og nybagte boller, eller den kan bruges som fyld i en lagkage eller roulade.

Rabarbersirup med gran (Ca. ¾ l)

5 dl vand
500 g rørsukker
1 kg rabarber, skåret i tynde skiver
250 g granskud

Kog vand og sukker op. Kom rabarberskiverne i en skål med granskuddene. Hæld den kogende sukkerlage over. Dæk skålen til med madfilm, og sæt den på køl i 1 døgn. Hæld rabarberblandingen gennem en sigte, og gem lagen.

TIP: De råsyltede rabarber kan du enten spise, som de er, eller du kan koge dem til marmelade som i opskriften på rabarber- og granmarmelade. Hvis du vælger det sidste, skal du også beholde lidt af lagen til det: Bring lagen i kog, og lad den koge ind til en sirup ved middelvarme. Siruppen er færdig, når boblerne bliver sejere, og den smager godt – og når der kun er ca. ¼ tilbage i gryden. Du kan teste, om siruppen er klar, ved at smøre en teskefuld ud på en tallerken, så den kan køle af. Hvis den ikke flyder helt ud, er den færdig.

Gran- og rabarbermarmelade (Ca. ½ l)

Ca. 700 g kvas fra produktion af rabarbersirup med gran
2-3 dl lage fra produktion af rabarbersirup med gran
Evt. lidt rørsukker

Blend kvaset grundigt, til det er helt fint i en blender eller foodprocessor. Tilføj så meget rabarberlage, der er nødvendigt, for at få blenderen til at køre rundt. Kom kvaset op i en gryde. Bring gryden i kog, og lad marmeladen simre sammen i 15-20 min. Smag til, om den evt. mangler sukker. Kom marmeladen på køl.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *