Ginger ale med stikkelsbær- og jordbærsirup

En frisk, sød og syrlig drik med masser af gode bobler fra danskvand, som siruppen fortyndes med. I stedet for jordbær kan du sagtens bruge andre røde bær, ikke mindst hindbær eller ribs. Server drikken en varm eftermiddag eller til et godt stykke chokoladekage, hvor syrligheden og den bitre kage for alvor kan spille sammen.

Opskrift på ca. 1 l drinks

150 g stikkelsbær, vaskede og trimmede
150 g jordbær, vaskede og trimmede
300 g sukker
1 tsk ingefær, stødt
1 stor knold ingefær, revet
50 g rosiner, udblødt i vand ca. 30 min.
1 citron, saften af
2 dl vand

Ved servering:
1 l danskvand
Isterninger

Prøv også Party Margaritas

Bland stikkelsbær, jordbær, sukker og stødt ingefær i et ildfast fad, og bag det i ovnen ved 200 grader i 20 min. Lad derefter bærrene køle helt af. Kom stikkelsbærrene i en blender sammen frisk ingefær, rosiner, citronsaft og vand, og blend til en helt ensartet og tyktflydende sirup. Hæld den i steriliserede flasker, og stil det på køl i en uges tid*.
Ved servering: Fortynd siruppen med knap 1 l danskvand, og smag dig frem, så det ikke bliver for vandet.
Server med isterninger.

*Hvis du vil lave ginger beer, kan du tilsætte ca. 2 g gær, fx champagnegær eller alegær. Tilsæt evt. lidt ekstra sukker, fx 50 g, for at sætte gang i gæringen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER