Fjordrejer

Fjordrejer er en dansk delikatesse ud over det sædvanlige, for ingen andre steder i verden er de så faste i kødet og så raffinerede og søde i smagen som her, hvilket skyldes et ideelt saltniveau i de danske farvande. Smagen kan karakteriseres som en mild rejesmag.

Sæson
April – oktober. Og når sæsonen begynder i april, er det en rigtig lille forårsbebuder med masser af smag. I juni er de allerbedst. Bor du tæt på vandet, kan du med fordel alliere dig med et net og selv stryge dem i vandkanten, men ellers er det bare at spørge efter dem hos fiskehandleren.

Prøv fx Frikasse med lam, dild og rejer

Bedst til
Hvis tålmodigheden kan holde til det (og man kan gøre det til en hyggestund med et par gode venner og en flaske kølig hvidvin), er nypillede fjordrejer på et stykke surdejsbrød med citron og hjemmerørt majonæse ikke til at slå. Fjordrejer smager supergodt sammen med asparges og en god hjemmerørt mayonnaise, i en skaldyrsbisque, i en god gang wok med ingefær og hvidløg, eller sprødstegte, drysset med salt, hvor man spiser hele dyret inklusive hovedet.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere