Feldsalat

Sæson
Februar-april.

Smag
Feldsalat har en frisk og saftig smag med et strejf af nødder. Bladene nærmest smelter i munden.

Prøv fx Lun fransk salat med emmentalerchips, bacon og vagtelæg

Anvendelse
Feldsalat er en smuk, græsgrøn salat, der vokser i små, lave buketter tæt ved jorden. Den kaldes også for vårsalat, fordi den spirer frem sidst på vinteren og i det tidlige forår – på samme tid som årets første lam. Den spæde salat skal skylles godt og grundigt, for den kan bære anseelige mængder jord i de krøllede blade. Derefter slynges den og er så klar til at blive iklædt en dressing. På trods af den milde smag og fine konsistens kan feldsalat klare en stærk krydring. Brug gerne nøddebaserede olier som sesamolie eller jordnøddeolie, da det fremhæver salatens nøddesmag, drys med salt og peber og slut evt. også af med et drys ristede nødder efter smag.

Opbevaring
Skylles grundigt, slynges og opbevares i køleskab i en plasticpose, som ikke lukkes stramt til, men foldes nænsomt. Hvis man lukker for lufttilførslen, dannes der kondens, og salaten rådner. Salat kan holde sig på køl i 2-3 dage.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere