Sæson
Februar-april.
Smag
Feldsalat har en frisk og saftig smag med et strejf af nødder. Bladene nærmest smelter i munden.
Prøv fx Lun fransk salat med emmentalerchips, bacon og vagtelæg
Anvendelse
Feldsalat er en smuk, græsgrøn salat, der vokser i små, lave buketter tæt ved jorden. Den kaldes også for vårsalat, fordi den spirer frem sidst på vinteren og i det tidlige forår – på samme tid som årets første lam. Den spæde salat skal skylles godt og grundigt, for den kan bære anseelige mængder jord i de krøllede blade. Derefter slynges den og er så klar til at blive iklædt en dressing. På trods af den milde smag og fine konsistens kan feldsalat klare en stærk krydring. Brug gerne nøddebaserede olier som sesamolie eller jordnøddeolie, da det fremhæver salatens nøddesmag, drys med salt og peber og slut evt. også af med et drys ristede nødder efter smag.
Opbevaring
Skylles grundigt, slynges og opbevares i køleskab i en plasticpose, som ikke lukkes stramt til, men foldes nænsomt. Hvis man lukker for lufttilførslen, dannes der kondens, og salaten rådner. Salat kan holde sig på køl i 2-3 dage.