Citrongræs

Citrongræs har en frisk citronsmag, men uden citronens syre. Smagen er parfumeret og kraftig med noter af kamfer.

Sæson
Fås hele året.

Prøv fx Iste med lime, citrongræs og grøn te

Anvendelse
Citrongræs er meget svær at komme udenom i sydøstasiatiske køkkener som thaikøkkenet, det vietnamesiske køkken og det indonesiske. citrongræs minder mest om et lille lysegrønt løg med rosa bund, men er rent faktisk et tropisk græs. Bladene bliver hurtigt tørre og træagtige og er ikke delikate at spise. Brug derfor kun de nederste fem centimeter af planten og fjern de yderste seje blade. Derefter kan citrongræsset hakkes meget fint eller stødes i en morter, hvilket virkelig får smagen frem. Citrongræs folder sig ud i fuldt flor, når den varmes op, den er derfor god i asiatiske supper, wokretter og saucer. Selvom de træagtige blade ikke kan spises, indeholder de meget smag, og man kan med fordel koge sirup og te på dem. Eller prøv en eksotisk citrongræssorbet ved at blande lige dele citrongræssirup med kokosmælk og røre det på ismaskine.

Opbevaring
I køleskab, hvor det holder sig i max en uge. Citrongræs tåler også at blive frosset.

Hvor kan den købes
Citrongræs fås frisk i velassorterede supermarkeder og i asiatiske supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER