Sæson
August til november.
Smag
Blommer kommer i mange forskellige sorter med smage, der varierer. Skindet er syrligt og bittert, men bagved gemmer sig et saftigt og sødt frugtkød med en svag smag af honning.
Prøv fx Tiramisu med bagte blommer
Anvendelse
Blommer fås stort set hele året i supermarkederne, men det er værd at væbne sig med tålmodighed og vente til blommesæsonen for alvor går i gang hen på sensommeren, for de store runde, rødlige blommer, der ligger i supermarkederne året rundt er ofte hårde, sure og vandede. De mindre, ovale blommer, der dukker frem på markeder og grønttorve i august og september er derimod værd at vente på. De er søde og saftige og rigtig gode rå såvel som tilberedte. Der findes mange forskellige blommesorter, men de mest almindelige herhjemme er Reine Claude, Kirke, Althans og Opal. Blommer kan være gule, røde og blåviolette med et dugget skær. Rå er de fine i salater eller som sund snack, og de kan tilberedes til alskens lækkerier; tærte, syltetøj, kompot, chutney og sprød crumble, eller de kan råsyltes eller henkoges. Blommer kan fint tåle en lidt kraftig krydring. Kanel og vanille er en klassiker, men prøv også friskrevet ingefær, som giver en aromatisk og spændende krydring. Blommer går godt i spænd med æbler og andre stenfrugter som fersken og abrikos. Et godt tip er at koge et par blommesten med i fx syltetøj – de bidrager med en meget fin mandelsmag, som klæder blommerne godt.
Opbevaring
I køleskab, men smagen er bedst ved stuetemperatur.