Babyspinat

Babyspinat smager både frisk, let og mildt af spinat, og de spæde blade har en mild syrlighed, som egner sig rigtig godt til salat. Babyspinat kan bruges til salat, i sandwich eller fx i en pesto i stedet for basilikum. Som altid med grøntsager er det vigtigt at skylle bladene grundigt. Bladene har ikke godt af at blive skyllet under rindende vand, det er bedst at komme dem i et fad med vand, og så skifte vandet ud et par gange indtil alle rester af jord er væk.

Sæson
April til juli. Resten af året fås de importerede.

Prøv fx Salat med perlebyg, lynstegt babyspinat og pocheret æg

Historie
Spinat har været dyrket i Persien siden flere hundrede år før vores tidsregning. Den spredte sig først til Kina og Indien og siden til Europa. Først omkring Middelalderen nåede den vores breddegrader, men siden har den været en fast bestanddel af kosten. Den har ovenikøbet, og aldeles ufortjent haft status af at være en rigtig upopulær grøntsag, som særlig børn rynkede på næsen af.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER