Ask med gransyltede pærer

Det bliver ikke meget mere nordisk end denne fusion af pære, grøn og røg, for Ask er en ost, der ryges på samme vis som rygeost. Ostemesteren Lonnie fra Troldhede Mejeri ruller også osten i asken fra rygningen, hvilket giver et fint lag af skimmel og en karakteristisk smag af skovbund, røg og syrlighed. Ostens cremede konsistens får et fint modspil af sødme fra de sprøde pærebåde.

Prøv også Kornly med hybenrosegele

4 gode faste pærer, fx Clara Friis
2 dl vand
4 dl sukker
Atamon, til skylning
Ask fra Arla Unika, ved servering*

Kog grankvisten i rent vand i ca. 1 min. Dette fjerner den kraftigste gransmag. Skæl pærerne, og skær dem i mundrette både. Kog vand og sukker op i en gryde. Kom pærerne i, og lad det simre i 7 min. Hæld derefter lage, pære samt grankvist på et Atamon-skyllet patentglas, og opbevar pærerne på køl.

*Ask kan købes hos mange ostehandlere. Alternativt kan en god camembert bruges, som kan købes i de fleste supermarkeder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER