Sæson
Juni til september, men fås hele året.

Smag
Ananas har en kraftig og eksotisk syrlig-sød smag og masser af saftighed. Kødet nær stokken har træagtige noter.

Prøv fx Trøfler med mørk chokolade og chili

Anvendelse
Ananas smager af sol og sommer, og importeres da også fra tropiske lande. Mellemamerika, Sydamerika og Sydøstasien producerer ananas i rigt omfang. Frugten med den ru skal og palmeformede top er egentlig blomsterstanden i en agavelignende plante med tornede blade. Frugten er kedelig, hvis ikke den er ordentlig moden. Tjek det ved at dufte til den og ved at trække let i et af de grønne blade. Slipper det let, er ananassen moden. Mindre frugter er ofte også sødere end de store krabater på flere kilo. Ananas befries for den ru skal og den træagtige stok og kan derefter spises rå eller tilberedes, anvendelsesmulighederne er mange. En klassiker er at blende ananas med kokosmælk og tilsætte rom, så har man den søde drink piña colada. Ananas kan også blot blendes med isterninger og mælk til en forfriskende shake, der ofte serveres i latinamerikanske lande. En salat med ananas skåret i tynde skiver og dryppet med lime og finthakket chili og koriander er lækkert til asiatisk mad. Prøv også ananas skåret i tynde skiver og drysset med sukker og finthakket mynte – en nem og dejlig dessert. Ananas kan også koges til det mest forrygende, eksotisk smagende syltetøj med mango eller kvæde og masser af vanille.

Opbevaring
Køligt. Når frugten er skåret ud, opbevares den i køleskab, men serveres ved stuetemperatur.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER