Agurk, mynte og hyldeblomst-spritzer

En spritzer er en høj og afkølet drink som regel baseret på hvidvin, og den ryger ofte over baren i fx Tyskland og Italien. Denne fordanskede version med en bund af mild grøn agurk, frisk mynte og sødlig hyldeblomst smages også til med hvidvin og en god mængde danskvand, hvilket gør den ideel som forfriskning på en varm dag.

Prøv også Party margaritas

1 agurk, grofthakket
½ fl hvidvin, kold
2 dl hyldeblomstsaft, ufortyndet
Isterninger
Mynteblade
1-1 ½ l danskvand, koldt

Kom agurk, hvidvin og hyldeblomst på en blender, og blend til en ensartet pure. Hæld pureen gennem en si. Kør den resterende pure gennem blenderen endnu en gang, og si det igen. Tilsæt ca. 1-2 spsk agurkepure til agurkevæsken, og stil den på køl, til den skal serveres.
Ved servering: Fyld glassene med isterninger og mynteblade. Fyld glassene halvt med agurk- og hyldeblomstvæske, top op med danskvand, og server, som den er, eller med et par agurkesandwich til.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER