Halloumi

Halloumi har en fast og noget gummiagtig konsistens, der nærmest knirker lidt mellem tænderne. Den er mild, men salt og bliver tit betragtet som ostenes svar på bacon.

Sæson
Fås hele året, men er især populær i grillsæsonen.

Anvendelse
Det helt særlige ved den cypriotiske ost halloumi er dens høje smeltepunkt, der betyder, at den kan grilles eller steges helt uden at smelte og flyde ud. Det har gjort den til en populær sommerspise i salater sammen med friske frugter og grøntsager. Traditionelt laves halloumi på en blanding af gede- og fåremælk, men i industrifremstillet halloumi bliver der ofte anvendt komælk. Halloumi er en meget salt ost, og kan derfor bruges nogenlunde på samme måde, som man ville bruge bacon. Stegt sprød i lidt olie på en varm pande er den meget velegnet til salater, som appetizer, som fyld i en sandwich eller til brunch. På Cypern spises den ofte med vandmelon og mynte, når det er rigtigt varmt. Prøv også med frisk figen og et dryp akaciehonning. I det hele taget, har den salte ost rigtigt godt af det lidt søde og friske modspil, som frugter kan give. Fersken, agurk, tomat og melon klæder også halloumi.

Prøv fx Tyrkisk halloumi wrap

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
I velassorterede supermarkeder og hos ostehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER