Halloumi har en fast og noget gummiagtig konsistens, der nærmest knirker lidt mellem tænderne. Den er mild, men salt og bliver tit betragtet som ostenes svar på bacon.
Sæson
Fås hele året, men er især populær i grillsæsonen.
Anvendelse
Det helt særlige ved den cypriotiske ost halloumi er dens høje smeltepunkt, der betyder, at den kan grilles eller steges helt uden at smelte og flyde ud. Det har gjort den til en populær sommerspise i salater sammen med friske frugter og grøntsager. Traditionelt laves halloumi på en blanding af gede- og fåremælk, men i industrifremstillet halloumi bliver der ofte anvendt komælk. Halloumi er en meget salt ost, og kan derfor bruges nogenlunde på samme måde, som man ville bruge bacon. Stegt sprød i lidt olie på en varm pande er den meget velegnet til salater, som appetizer, som fyld i en sandwich eller til brunch. På Cypern spises den ofte med vandmelon og mynte, når det er rigtigt varmt. Prøv også med frisk figen og et dryp akaciehonning. I det hele taget, har den salte ost rigtigt godt af det lidt søde og friske modspil, som frugter kan give. Fersken, agurk, tomat og melon klæder også halloumi.
Prøv fx Tyrkisk halloumi wrap
Opbevaring
I køleskab.
Hvor kan den købes
I velassorterede supermarkeder og hos ostehandleren.