Frisésalat

Her er tale om en salat, der i den grad kan hamle op med en god bøf. Salaten smager bittert, skarpt og interessant, hvilket derfor gør den egnet som tilbehør til kød. Den behøver ikke andet end en god vinaigrette. Samtidig er den meget dekorativ med sine lange, tynde, krøllede blade, der dog kan gemme på en del jord, skyl derfor salaten grundigt inden brug.

Sæson
Juni til august.

Smag
Den dekorative frisésalat har en skarp og bitter smag.

Prøv fx Lun fransk salat med emmentalerchips

Opbevaring
Skylles, slynges og opbevares i køleskabet i en plastikpose, som blot foldes, så salaten kan ånde.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER