Opskrift af Paul Cunningham og foto af Nicolai Mørk / Kam.

T-bone steak med ramsløgssmør

382

Paul Cunninghams øjne lyser op, hver gang blikket falder på de store T-bone steaks, der ligger og sveder på grillen. Kød skal der til, når mænd griller, mener han, og godt kød behøver ikke meget tilbehør. Her bliver de solide bøffer serveret med en god skefuld smør blandet med ramsløg.

Opskrift til 4 pers.

1 stor håndfuld ramsløg*, hakkede
2 spsk smør
1 pk smør, blødt
2 store T-bone-steaks eller 4 oksekødsbøffer
Salt og peber

Prøv også Louisa Lorangs T-bones med honning og tomatsmør

Svits ramsløg i 2 spsk smør i en gryde. Kom det i en blender sammen med 1 pk smør, og blend, til det er en ensartet masse. Gnid bøfferne med salt og peber, og grill dem på grillen over indirekte varme (skub kullene over i den ene side af grillen, og læg kødet i den modsatte side), til de er så røde eller gennemstegte, som du ønsker.**

*Kan plukkes i skoven. Kan også købes på frost og nogle gange friske i velassorterede supermarkeder som Irma eller på www.okologisk-supermarked.dk. Hvis de er umulige at opdrive, kan en kombination af hvidløg og purløg eller forårsløg bruges i stedet.

TIP. Saml pege- og tommelfinger på venstre hånd. Tryk nu med højre hånds tommel- og pegefinger på kødet mellem venstre hånds samlede fingre. Kødet er meget rødt, hvis det mærkes som det yderste hudlag. Kødet er medium, hvis det mærkes som huden midt imellem den yderste hud og den inderste knogle. Kødet er gennemstegt, hvis det er lige så fast som kødet, lige før knoglen begynder.