Sæson
August til september, men importeres hele året.
Smag
Vindruer har saftigt sødt kød, men et anstrøg af bitterhed og syrlighed fra skallen og kernerne. Smagsnoterne sidder som oftest i skindet og varierer fra sort til sort, men kan være ganske parfumerede og muskatagtige.
Prøv fx Havgus med druer i karamel med lavendel
Anvendelse
Vindruer er uløseligt forbundet med vin, men der er forskel på de druer, der anvendes til vin og de druer, der ender i frugtskålen. Druer, der anvendes til vin, har typisk tykkere og sejere skind end spisedruer, fordi meget af smagen netop sidder i selve skallen – det er som bekendt også fra skallen, at rødvinen får sin farve. Spisedruer er derfor ofte større og har tyndere skal, nogle er endda stenfri. Spisedruer kommer både i blå og grønne varianter og er meget dekorative på buffeter eller osteborde. De er uundgåelige i klassikeren waldorfsalat, hvor de får selskab af bladselleri, æbler, valnødder og creme fraiche. Vindruer er også klassisk tilbehør til fois gras, hvor de giver syrligt sødt modspil til den fede gåselever. Varme vindruer er også dejligt tilbehør til fjerkræ som vagtler, poussiner og kylling. Man kan også koge gelé og marmelade på druer eller en hvinende sød sirup, som i arabiske lande går under navnet pekmez.
Opbevaring
Køligt.