Tyttebær

Sæson
August til september.

Smag
Tyttebær er syrlige og bitre i smagen med en begrænset sødme, der dog træder frem ved tilberedning. Smagen vinder ved at blive tilsat sukker.

Anvendelse
Tyttebær er den nordiske fætter til det amerikanske tranebær. Tyttebær er dog noget mindre, men har samme smukke røde farve og bitre smag og vokser vildt på heder og i lysninger i skoven. Bærrene er sure og bitre rå, derfor koges de typisk til syltetøj, kompot, sauce og saft med rigelige mængder sukker. Tyttebær kan også fint råsyltes. Brug halvt så meget sukker som mængden af bær og lad det trække i mindst en time, så saften rigtig trækker ud. Tyttebær er godt og klassisk tilbehør til vildt. Svenskerne er vilde med tyttebær – eller lingon, som de kalder dem. Så det kan godt betale sig at kigge over sundet efter inspiration til anvendelse. Prøv fx de bløde svenske julepeberkager med tyttebærstykker i.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan de købes
I velassorterede supermarkeder og hos grønthandlere i sæsonen.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER