Har du majsmel og vand, kan du faktisk lave en af de mest udbredte retter i Tanzania: Ugali. Du kan nok gætte, at med de ingredienser er det en form for brød, du ender ud med. Ganske simpelt skal du bruge dobbelt så meget vand, som du bruger majsmel, så blandingsforholdet er også til at blive klog på. Fx kan du bruge fire deciliter vand til to deciliter mel. Fremgangsmåden er faktisk ret simpel.

Tanzaniansk ugali er nemt at lave

For du sætter slet og ret vand til at koge i en dyb pande og skruer så varmen ned til middel, hvor du så tilsætter majsmelet en smule ad gangen, mens du rører rundt. Sørger du for at røre rundt, til melet er opløst, skulle du gerne stå med en majsbolle. Nu gælder det om at lade gryden stå for sig selv for en stund, hvor du rører rundt i ny og næ. Når det begynder at lugte brændt, er ugali færdigt.

Par ugali med noget saftigt

Idéen er selvfølgelig, at du parrer ugali sammen med frugt eller med kødretter, da brødet i sig selv ikke er nogen stor kulinarisk oplevelse. Hvis du ønsker noget lidt mere ambitiøst, så kunne du i stedet prøve dig af med chapati, der er en indisk ret, som tjener lidt det samme formål. Chapati er en slags pandekager, du spiser til gryderetter. Retten er både nem at lave og kræver få, gængse ingredienser.

Bland to meltyper til chapati-pandekager

Til chapati blander du hvedemel med fuldkornsmel. Blandingsforholdet bestemmer du lidt selv, for du kan sagtens blande lige mængder af de to typer mel eller tilføje fx 25 gram fuldkornsmel mere, end der er hvedemel. Bland de to typer mel med salt og lidt olivenolie, så at du får en mere fedtet konsistens. Bland vand i, fx 200 ml vand til 300 g mel. Ælt dejen på lidt mel og skær den ud i stykker.

Nyd ugali og chapati på safari i Tanzania

Stykkerne ruller du sammen til kugler, og herefter bruger du en rullepind til at rulle kuglerne flade. Nu kan du så stege dejen på en stegepande med lidt olie i. Brødet skal steges på hver side ved middel varme i ca. et minut. Når det er bagt, er det færdigt. Hvor kan du nyde disse to, simple retter? Tja, du kunne fx lave ugali og chapati som en feriesnack, når du er i Indien eller ude på safari i Tanzania.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *