De store orangegule blomster smager af karse med noter af sennep, peber og et snert af honningsødme, der også gør blomsterne anvendelige i det søde køkken.

Sæson

Juli til oktober.

Anvendelse
Tallerkensmækker kaldes også for blomsterkarse eller landløber, og det med god grund, for de orangegule blomster smager umiskendeligt af karse og breder sig flittigt til et helt bed, hvis de får lov. Både blomst og blade er spiselige og meget dekorative. Med sin karsesmag er tallerkensmækker mest oplagt i det salte køkken som smuk garniture, i salater, sandwich eller hakket og fyldt i dressinger eller risotto. Bladene kan endvidere rulles om forskelligt fyld. Cremet og lidt fed smag og konsistens klæder karsesmagen, der dog også rummer et snert af sødme, og derfor også kan bruges i det søde køkken.

Opbevaring
Køligt.

Hvor kan den købes
Planten er let at så i haven eller i altankassen, man kan også være heldig på planteskoler eller hos velassorterede grønthandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *