Tallerkensmækker

De store orangegule blomster smager af karse med noter af sennep, peber og et snert af honningsødme, der også gør blomsterne anvendelige i det søde køkken.

Sæson

Juli til oktober.

Anvendelse
Tallerkensmækker kaldes også for blomsterkarse eller landløber, og det med god grund, for de orangegule blomster smager umiskendeligt af karse og breder sig flittigt til et helt bed, hvis de får lov. Både blomst og blade er spiselige og meget dekorative. Med sin karsesmag er tallerkensmækker mest oplagt i det salte køkken som smuk garniture, i salater, sandwich eller hakket og fyldt i dressinger eller risotto. Bladene kan endvidere rulles om forskelligt fyld. Cremet og lidt fed smag og konsistens klæder karsesmagen, der dog også rummer et snert af sødme, og derfor også kan bruges i det søde køkken.

Opbevaring
Køligt.

Hvor kan den købes
Planten er let at så i haven eller i altankassen, man kan også være heldig på planteskoler eller hos velassorterede grønthandlere.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER