Taler du om døden med dine venner?

Taler du om døden med dine venner

Det kan være meget forskelligt, om man taler om døden med sine venner. Nogle taler meget åbent og frit om emnet, mens andre helst vil undgå det. Ofte er det dog sådan, at man snakker mere om døden med vennerne, når der er sket en tragisk begivenhed i sit eget liv eller i vennernes liv.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvornår man skal tale med vennerne om døden, og hvornår man ikke skal. Men ofte er det godt at snakke om emnet, da det kan give en større forståelse for livet.

Hvordan kan man forholde sig til døden?

Mange frygter døden, og derfor er det for mange svært at tale om. Men døden er ikke noget, vi skal være bange for, fordi det er en del af livscyklussen. Man kan dog gøre meget for at imødekomme døden, selvom man ikke står over for den lige foreløbig.

Mange får eksempelvis lavet et testamente som en tryghed og sikkerhed for, at man ved, hvor sin formue og ejendele ender henne, når man går bort, ligesom man sikrer sig, at der ikke opstår konflikter og splid mellem familiemedlemmer og eventuelt venner om eksempelvis arvefordelingen.

Hvordan kan man tale om døden med vennerne?

Det kan være svært at tale om døden med vennerne, fordi det er et emne, der ofte er forbundet med sorg og bekymring. Der er dog ingen, der siger, at det skal være sørgerligt og trist at snakke om døden. Man kan snakke om døden på mange måder – under en gåtur, eller over et glas vin og noget god mad.

Et godt råd er altså, at man finder et godt tidspunkt til at snakke om det. Det kan eksempelvis være i forbindelse med et middagsselskab eller en hyggelig aften. Man kan med fordel tage udgangspunkt i noget, man har set eller læst sammen. Det kan for eksempel være en film eller et bogkapitel, hvor døden indgår som tema.

Kan man lære noget ved at tale om døden?

Døden er et tabuiseret emne, som mange mennesker ikke kan tale om uden at føle sig utilpas. Men da døden er en del af livet, kan det være en god idé at tale om det. Det kan for eksempel være en stor hjælp i forbindelse med sorgbearbejdningen, hvis man har mistet et familiemedlem eller en ven. At tale om døden kan også være med til at give en bedre forståelse af, hvad der sker, når nogen omkring sig dør, eller hvordan man kan forberede sig på sin egen død.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER