Sæson
Hele året.

Smag
Sumak er syrligt på grund af det store indhold af syre, men en let frugtsmag fornægter sig heller ikke. Det kan virke let besk, men ikke skarpt.

Anvendelse
Sumak er et smukt rødt pulver, som fremstilles af tørrede bær fra en busk, som vokser vildt i Middelhavsregionen og i Mellemøsten. Bærret indeholder en del syre og blev i romerriget brugt til at tilføre maden syrlighed, før citronerne gjorde deres indtog i regionen. I dag bruges sumak særligt i det mellemøstlige køkken, hvor det ofte strøs over retter som kebab og pilaf. Sumak tilfører maden en syrligt strejf på samme måde som citron og eddike kan gøre det, fordelen ved sumak er at maden ikke blive pjasket til med væde, og at krydderiet er særdeles dekorativt. Sydpå får man også rosa syltede løg til sin kebab eller i pita, syrligheden og den fine farve stammer her fra sumak. Prøv også at strø sumak over dressing, æg, salat, fisk, skaldyr og kødretter. I Afrika bruges sumak også til en forfriskende lemonade, hvor de hele bær trækker i vand og sies fra. Resultatet er en syrlig drik, der nydes koldt.

Opbevaring
Mørkt og tørt i lufttæt beholder.

Hvor kan det købes
Sumak kan købes som pulver hos etniske købmænd.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER