Sukkerærter

Sukkerærter er en anden sort end de buttede grønærter og har flade, spiselige bælge. De kræver et minimum af tilberedning – de skal blot skylles og kan sagtens spises rå i salater, sandwich eller som snack. Importerede sukkerærter skal dog overhældes med kogende vand, da de kan være forurenet med bakterier og virus. Blancherede sukkerærter vendt i lidt smør og flagesalt er dejligt tilbehør til lette retter med kylling og fisk. De er også lækre i kalvefrikassé og andre gryderetter. De sprøde, grønne bælge egner sig også godt til det asiatiske køkken, hvor de leverer sødme og sprødhed i supper, wokretter og friske rispapirsruller.

Sæson
Juni til september.

Prøv fx Mørbrad i filodej med saltbagte kartofler og mynte-æblesalat

Smag
De friske, slanke ærtebælge smager sødt, sprødt og saftigt – med en aroma af nyslået græs.

Opbevaring
Køligt. Sukkerærter kan fint fryses.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere