Sukat er syltet citrusskal og smager sødt parfumeret at de æteriske olier i skallen. Smagen er samtidig let syrlig og meget karakteristisk.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Sukat er en af de råvarer, der virkelig kan dele befolkningen. Adskillige større eller mindre sammenslutninger af danskere opererer med det ene formål for øje at få sukat fjernet fra dansk bagerbrød, og sukathaderne har råbt så tilpas højt, at nogle bagere rent faktisk er i gang med at udfase sukat fra deres produktion. I den anden lejr finder man så sukatelskerne, der bliver helt henførte i blikket ved tanken om julekage med masser af sukat. Danskerne er nu ikke de eneste, der krydrer julekagen med sukat, det er nemlig ikke ualmindeligt at støde på den gulgrønne, aromatiske sukat i italiensk panettone eller irsk julekage. Sukat er kandiseret skal af cedratfrugten, som er en stor citrusfrugt, der kan veje op mod 2,5 kg. Det er som oftest den grønlige skal fra den umodne frugt, der bruges til fremstilling af sukat. Ud over at bruge sukaten i kager og brød, kan den også bruges som elegant parfume i arabisk inspirerede retter.

Opbevaring
Tørt.

Hvor kan det købes
Velassorterede supermarkeder og specialforretninger.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER