Stikkelsbær

Det danske klima er perfekt til at frembringe saftspændte stikkelsbær, og først i juni og frem til sidst i juli er de på deres højeste.

Smag
De første bær er meget syrlige og minder mest af alt om umodne vindruer, mens de senere bær har stor sødme, samtidig med at de bevarer en lidt syrlig kant.

Bedst til
De første bær er temmelig sure og egner sig bedst i grød, kager, marmelader m.m. Senere på sommeren bliver bærrene langt sødere, og de er dejlige at spise, som de er, i desserter eller på morgen-yoghurten.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER