Spidskål

Spidskål har en frisk, let sødlig smag, lidt i retning af ærter. Den er ikke nær så bitter som hvidkål og rødkål, og heller ikke så ”kålet” i smagen, derfor kan den lettere lokkes i kålhadere.

Sæson

Maj til september.

Anvendelse
Spidskål er en dejlig sommerspise rå eller letdampet. Den spidse torpedoformede kål kræver et minimum af tilberedelse: Væk med de yderste blade og stokken, og så er den klar. Letdampet spidskål skåret i kvarter med en smørklat, der smelter mellem bladene og et drys grønne urter er fyrsteligt til fx fisk eller kylling. Prøv også at vende finthakket spidskål med 1 teskefuld sukker og lidt salt og kram det godt ind i salaten. Lad det stå i et kvarters tid, til kålen bliver glasagtig. Pres en halv citron over salaten, krydr med peber og drys med persille og knuste valnødder, og du har en dejlig salat til sommerens lette retter.

Opbevaring
I køleskab i en plasticpose.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER