Spidskål har en frisk, let sødlig smag, lidt i retning af ærter. Den er ikke nær så bitter som hvidkål og rødkål, og heller ikke så ”kålet” i smagen, derfor kan den lettere lokkes i kålhadere.

Sæson

Maj til september.

Anvendelse
Spidskål er en dejlig sommerspise rå eller letdampet. Den spidse torpedoformede kål kræver et minimum af tilberedelse: Væk med de yderste blade og stokken, og så er den klar. Letdampet spidskål skåret i kvarter med en smørklat, der smelter mellem bladene og et drys grønne urter er fyrsteligt til fx fisk eller kylling. Prøv også at vende finthakket spidskål med 1 teskefuld sukker og lidt salt og kram det godt ind i salaten. Lad det stå i et kvarters tid, til kålen bliver glasagtig. Pres en halv citron over salaten, krydr med peber og drys med persille og knuste valnødder, og du har en dejlig salat til sommerens lette retter.

Opbevaring
I køleskab i en plasticpose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *