Sæson
Fås hele året.

Smag
Den gyldne drik er fyldig og mørk med let bittert anstrøg fra garvesyren og let sødme. Smagen kan være en anelse metallisk, mens noterne varierer efter sort og behandling.

Anvendelse
Te er sammen med kaffe den førende drik på verdensplan, elsket for sin styrkende og opkvikkende virkning pga. indholdet af koffein. Især England har en stærk tekultur med sin five ò clock tea. Sort te produceres især i Sri Lanka, der mest er kendt for ceylonte samt i Indien, hvor darjeeling og assam stammer fra. Sort te fremstilles ved, at bladene fra tebusken camellia sinensis først tørres let og rulles, hvilket frigiver enzymer, der starter en fermenteringsproces. Processen gør bladene mørke og udvikler aromaen, herefter tørres teen helt og er nu klar til at mødet med det kogende vand. De yngste blade regnes for de bedste og kaldes også for first flush. Selvom sort te primært er en drik, kan den også med fordel anvendes i madlavning, hvor udtræk af sort te kan være yderst elegant i sirup, kager, glasur og marinader. Prøv at lave en tesirup ved at brygge to dl. meget stærk te af din yndlingste, det kan også fint være en aromate såsom earl grey. Fisk teen op og tilsæt 2 dl sukker og revet citronskal efter smag. Brug siruppen over pocherede ferskner eller dryp over figner og server med letpisket flødeskum, eller dryp den over yoghurt eller kager.

Opbevaring
Tørt, mørkt og i en lufttæt beholder.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER