Det lyse krabbekød har en let sødlig og mild smag i familie med rejer og hummer, mens det mørke kød har en dybere og mere havagtig smag. Krabber hører til blandt de billigere skaldyr, men mange kokke synes, at de er i samme liga som hummer. Her bliver krabberne vendt i en let dej, inden de hilser på den kogende olie. De bløde krabber kan spises, som de er med skal og det hele, og ud over at de ser fantastiske ud, så smager de som en lille havdrøm, og ikke mindst i selskab med den skarpe wasabimayo.

Opskrift på forret eller mellemret til 6 pers.

Wasabimayo:
2 æggeblommer, past.
Salt
2 dl smagsneutral olie
1 spsk limesaft
2-4 tsk wasabi, efter smag

Soft shell crabs:
6 soft shell crabs
1 æg
3 dl vand, iskoldt
2 ½ dl hvedemel
Rigelig olie, til stegning
Flagesalt

Ved servering:
Lime

Wasabimayo: Pisk æggeblommer og salt sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle under kraftig piskning. Smag til med limesaft, wasabi og evt. mere salt. Mayoen må gerne være ret stærk.
Soft shell crabs: Rens krabberne. Klip ”ansigtet” af dem, og fjern gællerne i hver side lige under skjoldet samt maven. Fjern til sidst ”halen”. Sørg for, at krabberne er helt tørre, især hvis de har været frosne, ellers er de næsten umulige at få sprøde. Pisk æg, vand og mel sammen, og kom krabberne i dejen. Steg dem i rigelig olie, til de er let gyldne, og du kan se, at skallen er skiftet fra mørk til rød. Det tager et par minutter. Dryp dem af på køkkenrulle, og krydr dem med flagesalt.
Ved servering: Server straks krabberne med wasabimayo og lime.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *