Skyr har trods sit lave indhold af fedt en cremet og fyldig konsistens med en mild og syrlig smag, som kan minde om fromage frais.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Skyr (udtales skirr) er først blevet almindeligt på hylderne i danske mejeriafdelinger de seneste år, men skyr er et ældgammelt islandsk produkt, som menes at stamme fra vikingerne, og for islændinge er produktet lidt af en national stolthed. For at fremstille skyr bruger islændinge både en særlig oldnordisk mælkesyrekultur samt mælken fra islandske dyr, der menes at være særligt rene racer, fordi Island geografisk er isoleret. Skyr er et mælkeprodukt, som kan beskrives som en yoghurtlignende friskost. Skyr har et lavt fedtindhold på bare 0,2 procent, men er samtidigt rigt på protein, hvilket gør det til et meget mættende produkt. Den særlige mælkesyrekultur gør, at produktet bedre kan optages og fordøjes af menneskekroppen, end det er tilfældet med almindelig mælk, og samtidig gør den det muligt at opnå en delikat og cremet konsistens, helt uden skulle tilsætte kedeligt skummetmælkspulver eller stivelse. Skyr kan bruges som yoghurt eller fromage frais. Det kan spises til morgenmad, sødes med sukker og vanille og serveres til frugttærter og kage, samt bruges i bagning og til dressinger. Man kan også bruge den i en let cheesecake.

Prøv fx Anne au Chocolats Mandelvafler med birkes og citron

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan det købes
I velassorterede supermarkeder og helsekostforretninger.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER