Skovmærke både dufter og smager sødt af nyslået hø med noter af vanille og tobak. Duften og smagen intensiveres, når planten tørres.

Sæson

Maj til juni.

Anvendelse
Når anemonerne blomstrer i skovbunden, står skovmærkerne ofte tæt ved med deres rosetformede blade og små, hvide blomster. I gamle dage blev planten bundet som kranse og brugt som luftfrisker i de små hjem eller små buketter blev gemt sammen med tøjet. Men skovmærke eller bukkar, som den også kaldes, kan fint bruges i køkkenet, hvor dens søde og parfumerede aroma kan bruges til flere forskellige formål. Finthakket skovmærke kan drysses over desserter, tilsættes kagedej, bruges i drinks eller røres i fede, flødebaserede dessertcremer. Man kan også lade et par stilke trække et par dage i vodka eller snaps, en drik, der i gamle dage gik under navnet majsnaps. Skovmærken bruges også i Tyskland og Frankrig. Franskmændene bruger planten i pølser og desserter, mens tyskerne bruger den i deres maitrank, som er en forfriskende sommerdrik bestående af hvidvin, sukker, citronskiver og friske skovmærkeblade. Skovmærkens smag er allerbedst lige før, den blomstrer.

Opbevaring
Køligt.

Hvor kan den købes
Skovmærke fås ikke i supermarkederne, men vokser sammen med anemoner og skovsyre i skoven, hvor man kvit og frit kan hente sig en ordentlig buket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *