Skab en stemningsfuld middag med dette enkle tip

Hyggelig middag

En god middag skal naturligvis byde på god mad. Men et middagsselskab handler om mere end blot at blive mæt. Det handler også om stemningen rundt om bordet. Vil du gerne sikre den helt rette stemning til dit næste middagsselskab? Uanset om du skal servere hjemmelavede lækkerier for gæster, for familien eller måske for en date, så er der én ting, som har stor indflydelse på stemningen: Musik.

Med den rette musik kan du skabe lige den stemning, du ønsker. Omvendt kan et forkert musikvalg have modsatte effekt. Sådan hvad skal du tænke over, hvis musikken skal spille? Her får du et par gode råd til, hvordan du får stemningen helt i top med musik til middagen.

Musik med mere at tilbyde

Første råd er: Køb en pladespiller. Ligesom at mad ikke kun skal smages, men også duftes, ses og føles, så kan musik også bringe flere sanser i spil. I hvert fald, hvis du vælger at lytte til musik på en pladespiller. Når du afspiller vinyler, bliver musikken lidt mere organisk, end hvis du streamer. Vinyler tilfører stoflighed og dybde til musikken, ja nogle vil endda mene, at musikken får mere sjæl. Og eftersom salget af vinyler har overgået salget af CD’er, er de nærmest blevet den nye standard, hvis man ser bort fra streaming.

Hvordan vælger du så den rigtige pladespiller? Du bør blandt andet tjekke hvor støjsvag den er; altså i hvor høj grad pladespilleren dæmper vibrationer. Derudover kan du vælge, om pladespilleren skal kunne tilsluttes trådløse højtalere via bluetooth og andre moderne funktioner.

Vælg genre afhængigt af gæsterne

Det måske allermest afgørende for middagens stemning er dog, hvilken genre du vælger. Det siger sig selv, at du nok ikke skal sætte hiphop på, når du har mor til middag, og at heavy metal sjældent er det bedste valg til en date. Du er muligvis nødt til at træde uden for din egen musiksmag for at finde de bedste genrer til middagen.

Gå efter noget musik, der ikke er for hårdt og rocket. Det skal heller ikke lyde som et diskotek efter midnat. Gode genrer kan som regel være pop, r’n’b, soul, jazz og klassisk. Men det vigtigste, når du vælger musikken, er at have gæsternes præferencer med i overvejelserne. Vælg noget musik, som både du og dine gæster kan lide.

Et gennemgående tema

Du kan dog vælge musik ud fra den mad, du serverer. Byder du på pasta? Så sæt italiensk musik på. Skal I have sushi? Så er japansk musik det oplagte valg. På den måde skaber du et tema om dit middagsselskab, hvilket med garanti får stemningen til at ryge i vejret.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER