Sirup smager sødt og karamelagtigt. Duften er aromatisk og konsistensen tyktflydende. Mørk sirup kan smage let saltet og have noter af lakrids.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Sirup fremstilles herhjemme som et biprodukt til sukkerproduktionen og udvindes af de søde safter fra sukkerroer. Sirup består af en række forskellige sukkerarter bl.a. fruktose og glukose, og den kombination forhindrer siruppen i at krystallisere. Sirup er meget brugt i bagning, hvor det i brød hjælper hæveprocessen på vej og i kager giver en sød, let krydret smag, derfor indgår sirup typisk i krydrede kager som brunekager, krydderkager, ølkage og i den klassiske sirupskage. Sirup kan også bruges til at give sødme til krydrede gryderetter eller i dressinger og marinader, hvor man gerne vil have lidt karamelsmag fx i barbecuemarinader. Sirup kan også dryppes over desserter fx bagt frugt eller pandekager. Man kan også selv fremstille sirup af lige dele vand og sukker, som koges til al sukker er opløst, og man kan med fordel tilsætte forskellige smagsgivere såsom krydderier eller rosenblade.

Prøv fx Æbler i tempuradej med sirupsdip af appelsin og chili

Opbevaring
Tørt og lufttæt.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere