Savojkål

Savojkålen smager mildt og kun let bittert, den er dermed blandt de mindre ”kålede” kålhoveder og derfor lettere at lokke i folk, der ikke bryder sig om kåls bitterhed.

Sæson
Juni til oktober.

Anvendelse
Savojkål har mørkegrønne krøllede blade, som skal hakkes meget fint, hvis de skal spises rå, da de ellers virker for grove og utilnærmelige i salatskålen. Savojkål er dog mest delikat, når den dampes eller lynsteges, og den gør sig godt til efterårets vildt eller til svin og fjerkræ. I Italien, hvor den krøllede kål oprindeligt stammer fra, bruges den også som grønt pift i fyldige minestronelignende supper sammen med flåede tomater, porre og rosmarin. Bladene kan også dampes og bruges til at pakke fisk ind i for at holde på fiskens fugt og smag. Prøv også at svitse savojkål skåret i skiver i lidt olivenolie, tilsæt hvidløg, sultanas og ristede pinjekerner.

Opbevaring
I køleskab.

Hvor kan den købes
Savojkål findes i sæsonen hos velassorterede grønthandlere, supermarkeder og gårdbutikker.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER