Saltsyltede appelsiner, lime og citroner

I de nordafrikanske køkkener og især det marokkanske bliver citronens fulde potentiale foldet ud, for her bliver den både syltet, tørret og spist rå og i alverdens gryderetter osv. Det er også en stærk tradition at saltsylte dem som her, hvilket gør alt, inklusive skallen, brugbart, så anvend økologiske citrusfrugter, og brug dem i vinterens gryderetter, til fisk og i couscous-salater.

Opskrift til 2 store glas eller 4 små

3 spsk fennikelfrø
3 spsk korianderfrø
4 kanelstænger
4 laurbærblade
1 kg havsalt
3-4 appelsiner, økologiske
4-5 lime, økologiske
4-5 citroner, økologiske
Evt. en lille håndfuld kumquat

Bland krydderier med saltet i en skål. Skær et kryds i alle citrusfrugter fra toppen og næsten helt til bunden, men så bådene stadig holdes sammen forneden. Pres det krydrede salt midt ned i hver frugt, og pak citrusfrugterne tæt sammen i et stort glas (eller 2 mindre) med låg. Hæld eventuelt resterende salt ned over frugterne. Pres dem sammen med en grydeske for at få saften ud af frugterne. Saften skal dække citrusfrugterne. Hvis den ikke gør det, pres da saft fra nogle flere citrusfrugter, og hæld over, til det dækker. Lad frugterne sylte i mindst 1 måned og gerne 2 inden brug.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere