0

Artiklen er sponsoreret af diskogruppen.dk

Det er ved at være den tid på året, hvor de festlige sommerfester skal planlægges, og du kan nyde lange og lune aftener med gode venner udendørs. Hvis du skal til at stå for en sommerfest, hører en god menu også med til en god fest. Det er helt op til dig, hvilket mad der skal serveres, men hvis du vil arrangere en 3 eller 4-retters menu, kommer der her et par gode tips og ideer til både mad og drikke.

Snacks

Snacks er en vigtig del af enhver fest, da de kan være med til at stille den lille sult både før, i mellem og efter måltider. Her er snacks talt med som 1 ud af de 4 retter, og du kan bl.a. servere det når gæsterne kommer samt senere på aftenen. Gode, nemme og salte snacks kan f.eks. være chips, nødder eller popcorn. Lej popcornmaskine, så du kan få lune og lækre popcorn hele aftenen, uden at skulle røre en finger selv. Dine gæster vil elske at kunne snacke på lune popcorn hen over aftenen.

Forret

En god forret kan bestå af fisk, kold suppe eller lækre små retter såsom tapas. Du kan f.eks. servere små blinis med laks, hvide asparges med rejer eller lækre små oste og pølser med saftigt brød til. Du kan også lave tatar – enten af oksekød eller laks, eller imponer dine gæster med smagfulde hvidvinsdampede blåmuslinger. Server gerne en frisk rosevin eller en forfriskende Aperol Spritz hertil.

Hovedret

Mulighederne er mange når det kommer til hovedretter. Her kan du vælge at servere en lækker pastaret med burrata eller tænde op for grillen og lave en lækker steg eller saftig porchetta. Hertil kan du servere hjemmelavet kartoffelsalat eller nye danske kartofler samt en lækker frisk sommersalat med brød til. Hertil kan du servere både rødvin og hvidvin.

Dessert

Der er ikke meget, der slår en lækker sommerdessert. Sommerdesserter er ofte prægede af friskhed, syrlighed og sødme. Brug gerne lækre friske bær, da det er sæsonen for dem. Du kan f.eks. lave en pavlova med flødeskum og friskebær – sødt men samtidig friskt. Du kan også vælge at lave tiramisu, en klassisk islagkage, jordbærtærte, frugttærte, trifli, cheesecake eller blot købe eller lave en masse god is, så gæsterne kan lave deres egen isvaffel eller servere det med en god brownie til. Til desserten kan du købe en god dessertvin eller lave lækre cocktails som en Espresso Martini eller Whiskey Sour.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *