0

Hvis du er forelsket i tanken om at være selvforsynende med krydderurter, kan du med fordel læse med i denne artikel. Det behøver ikke være en større videnskab at få held med plantning af egne krydderurter, for det er faktisk ikke så tidskrævende og svært, som det kan synes.  

Plantning af krydderurter 

Måden du tilgår plantning af din valgte krydderurt, afhænger af, om du enten ønsker den plantet i potte eller direkte i jorden. Vil du ikke at være afhængig af et bestemt tidspunkt på året, kan du købe krydderurten og plante den i en potte året rundt. I dette tilfælde er det vigtigt, at du sørger for at vande planten godt.

Ønsker du derimod at få hele spiringsprocessen fra frø til plante med, kan du selv så krydderurterne som frø. Her er det bedst, hvis du forkultiverer frøet, hvilket vil sige, at du sår urten i en mindre potte og placerer den varmt og fugtigt. På den måde får urten en blød start, hvilket medfører, at den skaber det bedste resultat, når du planter den videre i en større potte eller bed. 

Placering af krydderurter 

Krydderurter elsker solen, derfor er det vigtigt, at du placerer dem solrigt uanset, om du planter dem i potte eller bed. Men solens varme stråler tørrer hurtigt krydderurten ud, derfor bør du vande dem godt og hyppigt.

Det vigtigste pejlemærke for krydderurtens trivsel er solen, derfor kan den placeres mange forskellige steder betinget af, at solen bryder frem. Er dit uderum afgrænset til en altan, kan du derfor sagtens dyrke dine krydderurter derude, såfremt solens stråler rammer der. 

Hvilke krydderurter kan plantes? 

Der findes flere forskellige slags krydderurter, som du kan dyrke selv. Overordnet kan de inddeles i syv forskellige slags, men der er yderligere flere forskellige sorter at vælge mellem. De er henholdsvis purløg, timian, salvie, dild, løvstikke, rosmarin og mynte.

Her kan du med fordel overveje, hvordan du ønsker at benytte din egen krydderurtehave. Nogle urter er mest velegnet til drinks og det søde køkken, hvorimod andre fungerer bedst til hverdagens varme retter.

Med andre ord har du rig mulighed for at dyrke dine egne krydderurter, uanset om du køber en plante og placerer den i en potte, eller du ønsker at starte helt fra bunden og købe frø til haven. Du kan købe alverdens frø til haven hos Gug Planteskole. Gug Planteskole ligger i Aalborg, og det er et særdeles populært havecenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *