Roquefort

Denne franske ædelskimmel er en rigtig superstar. Ifølge legenden glemte en fårehyrde sin ost i en kalkstenshule, og da han kom tilbage, var osten marmoreret af blå skimmel. Han smagte på den, blev henrykt over smagen, og dermed opstod roquefort. Den blå ost er lavet på fåremælk, og den modner i op til et år i ostekældre. En klassisk kombination er at servere roquefort sammen med pære eller et glas sød sauternes.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere