Fås hele året, men kvaliteten er i top fra august til og med oktober. Visse steder er rødspætten fredet fra januar til april.
Smag
Rødspætten har lyst, fast og magert kød med en meget mild fiskesmag.
Anvendelse
Selvom rødspætten fås det meste af året, så er der ikke noget så sommerligt som en smørstegt rødspætte med nye kartofler og persillesovs. Man siger da også, at man skal spise rødspætter mens bøgen er grøn, og allerbedst er den i sensommeren og begyndelsen af efteråret. Den grålige fladfisk med det røde prikker gemmer sig på havbunden helt ned til 200 meters dybde, men alligevel går den ofte i garnet hos både professionelle fiskere og hobbyfiskere. Friskfanget rødspætte er en fin spisefisk, som både kan steges, pocheres og dampes. Selv om fisken indeholder mange ben, er kødet let at skrabe fra benene, alternativt kan rødspætten fileteres.
Opbevaring
Køl eller frys.
Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.