Rødspætte

Fås hele året, men kvaliteten er i top fra august til og med oktober. Visse steder er rødspætten fredet fra januar til april.

Smag
Rødspætten har lyst, fast og magert kød med en meget mild fiskesmag.

Anvendelse
Selvom rødspætten fås det meste af året, så er der ikke noget så sommerligt som en smørstegt rødspætte med nye kartofler og persillesovs. Man siger da også, at man skal spise rødspætter mens bøgen er grøn, og allerbedst er den i sensommeren og begyndelsen af efteråret. Den grålige fladfisk med det røde prikker gemmer sig på havbunden helt ned til 200 meters dybde, men alligevel går den ofte i garnet hos både professionelle fiskere og hobbyfiskere. Friskfanget rødspætte er en fin spisefisk, som både kan steges, pocheres og dampes. Selv om fisken indeholder mange ben, er kødet let at skrabe fra benene, alternativt kan rødspætten fileteres.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER