Under det flotte, røde skind gemmer sig kødfuldt, lyst kød, der er fast i konsistensen og smager let sødligt i retning af krabbe eller skaldyr.
Sæson
Fås hele året.
Anvendelse
Rødfisken har et næsten eksotisk udseende med sit røde skind og sine udstående øjne og forveksles derfor ofte med den tropiske red snapper. Men de to røde fisk har kun farven til fælles, for rødfisken holder til i de kolde farvande omkring Norge, Island og Grønland. Den lever på så dybt vand, at de udstående øjne simpelthen skyldes trykforskellen, når den hives i land. Dernede i dybet mæsker den sig i krebs, torskeyngel og tanglopper og kan blive op til 60 år gammel, hvis den da ikke ender sine dage som bifangst i nettet på en trawler. Store rødfisk er gode at grille eller ovnbage, mens de små egner sig til stegning. Skraber man skællene af, er det meget dekorativt at stege den på det røde skind.
Opbevaring
Køl eller frys.
Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.