Rødfisk

Under det flotte, røde skind gemmer sig kødfuldt, lyst kød, der er fast i konsistensen og smager let sødligt i retning af krabbe eller skaldyr.

Sæson
Fås hele året.

Anvendelse
Rødfisken har et næsten eksotisk udseende med sit røde skind og sine udstående øjne og forveksles derfor ofte med den tropiske red snapper. Men de to røde fisk har kun farven til fælles, for rødfisken holder til i de kolde farvande omkring Norge, Island og Grønland. Den lever på så dybt vand, at de udstående øjne simpelthen skyldes trykforskellen, når den hives i land. Dernede i dybet mæsker den sig i krebs, torskeyngel og tanglopper og kan blive op til 60 år gammel, hvis den da ikke ender sine dage som bifangst i nettet på en trawler. Store rødfisk er gode at grille eller ovnbage, mens de små egner sig til stegning. Skraber man skællene af, er det meget dekorativt at stege den på det røde skind.

Opbevaring
Køl eller frys.

Hvor kan den købes
Hos fiskehandleren.

Trends

Populære artikler

Passioncake

Konditoren Nikolaos Strangas oplever, at mange vælger at spise sushi nytårsaften. Efter sådan et måltid er denne cremede kage med et syrligt pift af passionsfrugt

Læs mere

Syltede oliven og oste

Det er desværre de færreste, som kan få fat på helt friskhøstede oliven, så denne opskrift bruger forskellige slags oliven på glas, der vendes med

Læs mere

Pappadoms med yoghurtdip

Pappadoms er tynde og sprøde indiske brød lavet af linsemel, og ofte er de krydret med alverdens varmende krydderier. Det er muligt at lave pappadoms

Læs mere

Macarons med kaffeganache

En af dessertkunstneren Nikolaos Strangas’ absolutte hitkager er macarons: Små franske makroner med fyld af fx mynte- eller jordbærganache. Det er lykkedes MAD&venner at lokke

Læs mere

Kokkeskolen

Artikler

Opskrifter

NYHEDER